تاپ ثبت

اخذ استاندارد 1403

آشنایی با شرایط اخذ استاندارد ۱۴۰۳

آشنایی با شرایط اخذ استاندارد

استاندارد ایران یا همان نشان استاندارد یکی از گواهی‌های رسمی است که کیفیت تولید محصولات مختلف را نشان می‌دهد. به همین دلیل بسیاری از کسب و کارهایی که قصد دارند تا در صنعت‌شان پیشرو باشند، به دنبال اخذ استاندارد می‌روند. از سویی دیگر دریافت نشان استاندارد برای بسیاری از صنایعی اجباری است که با بهداشت و سلامت انسان‌ها سر و کار دارند.

استاندارد به چه معنا است؟

کلمه استاندارد در لغت به معنی نظم و نظم بخشیدن به کاری است. علامت استاندارد ایران، نشانه‌ای شناخته شده و معتبر است که توسط سازمان استاندارد ایران به شرکت‌ها و محصولاتی تعلق می‌گیرد که معیارهای مشخصی را رعایت کنند. سازمان استاندارد ایران از سال ۱۳۹۹ هجری شمسی که تشکیل گردیده است، تلاش‌های زیادی برای تعیین شاخص‌های دقیق برای تضمین کیفیت محصولات مختلف داشته است.

آیا اخذ استاندارد برای کسب و کارها ضروری است؟

این سوالی است که برای بسیاری از کسب و کارها ایجاد می‌شود. اخذ استاندارد برای برخی از کسب و کارها اجباری بوده و برخی دیگر از شرکت‌ها برای محصولات‌شان در صورت تمایل می‌توانند برای دریافت نشان استاندارد اقدام کنند. به‌طور کلی شرکت‌هایی که در زمینه محصولات غذایی و دارویی فعالیت می‌کنند و با سلامت مردم ارتباط مستقیمی دارند، موظف به دریافت نشان استاندارد علاوه‌بر تاییدیه‌های سلامت هستند.

این نوع استاندارد به اجباری مشهور است و در مقابل آن استاندارد تشویقی وجود دارد. در مدل تشویقی الزامی برای دریافت علامت استاندارد ندارید، بلکه کسب و کارها به هدف اثبات کیفیت محصولات‌شان به سراغ آن می‌روند.

آیا محصول شما استاندارد اجباری دارد؟

آیا محصول شما استاندارد اجباری دارد؟

باید توجه داشت، کالاهایی که نیاز به استاندارد اجباری دارند، فرایند نظارتی دقیق‌تری برای تولید یا حتی وارد آن‌ها به کشور انجام می‌پذیرد. از همین‌رو شرکت‌ها باید بررسی‌های لازم را برای شناسایی استاندارد اجباری انجام دهند.

لیست کالاهای مشمول استاندارد اجباری

همانطور که گفتیم تمامی کالاهایی که به‌طور مستقیم با سلامت افراد سر و کار دارند، مشمول اخذ استاندارد اجباری می‌شوند. هر ساله، لیست این کالاها توسط سازمان استاندارد ایران اعلام می‌شود. برخی از این کالاها عبارت‌اند از:

آتش خاموش‌کن، آبگرمکن، اجاق گاز، تیر آهن و نبشی، شیرآلات ساختمانی، انواع یخچال، فریزر، اسباب‌بازی، ماشین‌آلات تولید نان و شیرینی، انواع باطری، لوازم برقی خانگی، انواع لامپ و روشنایی، لوازم و تجهیزات پزشکی، لوازم خودرو، رنگ ساختمانی، مواد غذایی و کشاورزی و…

اگر شرکت‌تان محصولاتی که در لیست استاندارد اجباری قرار دارند را تولید، صادر یا وارد می‌کند در زمان ثبت برند تجاری نسبت به اخذ گواهی استاندارد نیز اقدام کنید.

شرایط اخذ استاندارد

برای دریافت نشان استاندارد باید به سامانه سازمان ملی استاندارد ایران به آدرس اینترنتی isom.inso.gov.ir مراجعه کرده و مدارک زیر را بارگذاری کنید:

  1. ارائه گواهی ثبت شرکت یا در صورت وجود آگهی ثبت تغییرات شرکت ها؛
  2. مجوز تولید یا پروانه ساخت؛
  3. پروانه بهره‌برداری در وزارت بهداشت یا وزارت صنایع؛
  4. پروانه قانونی فعالیت؛
  5. ارائه مدارک گواهی دریافت سیب سلامت برای مواد غذایی.

در ضمن ارائه مدارک زیر نیز به سرعت گرفتن پرونده اخذ استاندارد کمک زیادی خواهد کرد:

  1. گواهینامه ISO 9001؛
  2. مدرک مرتبط با مدیریت کیفیت؛
  3. ارائه استعلام رتبه بندی شرکت؛
  4. مدارک مرتبط با آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت.

مراحل اخذ پروانه استاندارد

دریافت علامت استاندارد به معنای کیفیت مناسب محصول است. این کیفیت با بهبود مراحل مختلف تولید ایجاد خواهد شد. توجه به مراحل زیر کمک قابل توجه‌ای به شما برای دریافت نشان استاندارد خواهد کرد:

  1. دریافت مجوزهای قانونی از نهادهای مرتبط برای تولید محصولات ؛
  2. ثبت شرکت یا برند (چنانچه محصولی دانش‌بنیان و خلاقانه دارید، حتما مراحل ثبت اختراع در ایران را دنبال کنید)؛
  3. بررسی فرایند تولید به هدف بهبود کیفیت تولید؛
  4. مراجعه به سازمان ملی استاندارد برای تقاضای مجوز؛
  5. کنترل مرتب خط تولید به هدف رعایت استاندارد و بهبود کیفیت محصولات؛
  6. استفاده از آزمایشگاه‌های پیشرفته برای کنترل کیفیت؛
  7. عرضه نمونه‌های از محصولات تولیدی به اداره استاندارد؛
  8. اخذ استاندارد و درج نشان آن بر روی محصولات یا بسته‌بندی کالاها.

مدت زمان اعتبار استاندارد

مدت زمان اعتبار استاندارد

برخلاف ثبت شرکت که مدت نامحدودی دارد، اعتبار تشان استاندارد محدود و یک ساله است و بعد از پایان این مدت باید مجدد نسبت به تمدید آن اقدام کنید. البته در طول مدت یک سال اعتبار نیز سازمان استاندارد بر کیفیت محصولات نظارت می‌کند و اگر محصولی بی‌کیفیت عرضه شود، نشان استاندارد سلب خواهد شد.

هزینه اخد نشان استاندارد

هزینه‌های دریافت استاندارد با توجه به نوع کالاها متفاوت است. به همین دلیل بهتر است برای دریافت نشان استاندارد با حداقل هزینه‌ها به سراغ شرکت تاپ ثبت بروید تا تمامی فرایند برای شما در کمترین زمان پیگیری و انجام شود.

جریمه و مجازات عدم دریافت علامت استاندارد

باید توجه داشته باشید، در محصولاتی که مشمول دریافت استاندارد اجباری هستند، قبل از عرضه عومی کالا به بازار باید نسبت به دریافت استاندارد اقدام شود. جرایم و مجازات‌های زیر در صورت عدم دریافت نشان استاندارد برای متخلفین اعمال می‌شود:

  1. عدم رعایت قانون استاندارد اجباری برای تولید محصولات، حبس تعزیری درجه شش یا جزای نقدی درجه سه یا هر دو مجازات؛
  2. توزیع و فروش کالاهای مشمول قانون استاندارد اجباری، حبس تعزیری درجه هفت یا جزای نقدی درجه پنج یا هر دو مجازات؛
  3. تغییر مشخصات و ویژگی فراورده‌های مشمول استاندارد اجباری، حبس تعزیری درجه پنج یا جزای نقدی درجه سه یا هر دو مجازات؛
  4. استفاده از ظروف دارای نشان استاندارد برای محصولات غیراستاندارد، حبس تعزیری درجه پنج یا جزای نقدی درجه دو یا هر دو مجازات؛
  5. جاپ علامت استاندارد بدون دریافت مستندات قانونی و اخذ استاندارد، حبس تعزیری درجه هفت با جزای نقدی درجه چهار یا هر دو مجازات؛
  6. ممانعت از ورود کارشناسان و نمونه‌برداری از محصولات مشمول استاندارد اجباری، حبس تعزیری درجه شش یا جزای نقدی درجه سه یا هر دو مجازات.

سخن پایانی

اخذ استاندارد برای کالاهای مشمول استاندارد اجباری، ضروری است. برای سایر محصولات نیز نشان استاندارد کیفیت محصولات را نشان می‌دهد.

تاپ ثبت با ارائه خدمات متنوعی از جمله ثبت شرکت، ثبت برند، ثبت نشان تجاری، ثبت اختراع، ارائه سرویس‌های مرتبط با شرکت خدمات مالیاتی و… به کسب و کارها کمک می‌کند تا با کمترین دغدغه فرایند تولید و عرضه محصولات‌شان را به جلو ببرند.

همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.

دیگر اخبار و مقالات