آشنایی با مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
ثبت شرکت دانش بنیان از موضوعات کلیدی برای موسساتی است که به دانش فنی توسعه یافته در یکی از موضوعات کاربردی دست پیدا کردهاند. شرکتهای دانش بنیان از ظرفیت بالایی در تولید محصولات فناورانه برخوردارند و امکان ارائه محصولات یا خدمات مورد نیاز جامعه را دارند.
جدول مطالب - دسترسی سریع
از همینرو چنین شرکتهایی باید برای حفظ حقوق مادی و معنوی، برنامهریزی کافی در زمینه ثبت شرکت، ثبت برند، ثبت اختراع، مالکیت فکری و… را انجام دهند. هرگونه تعلل در زمینه اقدامات قانونی برای ثبت شرکت دانش بنیان موجب خسارتهای جبرانناپذیری شده و حقوق موسسین و محققین این قبیل از شرکتها به خطر میافتد. کمک گرفتن از موسسات ثبت شرکت در این راستا برای مجموعههای دانش بنیان راهگشا خواهد بود.
شرکت دانش بنیان چیست؟
اجازه دهید تا قبل از اینکه به بررسی مراحل ثبت شرکت دانش بنیان بپردازیم با ماهیت این گونه از شرکتها و فعالیتهای آنان بیشتر آشنا شویم.
شرکتهای دانش بنیان، مجموعههایی هستند که به استفاده از دانش روز در یک زمینه خاص میپردازند تا به اختراع و نوآوری در حوزههای فناوری بپردازند. برای تاسیس شرکت دانش بنیان باید موسسه از لحاظ فنی، مالی و سیستمی دارای پارامترهای مورد نظر در آییننامههای ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانش بنیان باشد.
با ثبت شرکت دانش بنیان امکان حفاظت از حقوق مالکیت فکری بهوجود خواهد آمد. چنین شرکتهایی دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند:
- پیادهسازی ایدههای جدید بر پایه فناوریهای بومیسازی شده در کشور؛
- بهروزرسانی مستمر دانش و نوآوری برای اجرا در سطح عملیاتی؛
- تعیین علم بهعنوان مهمترین دارایی شرکتهای دانش بنیان؛
- دستیابی به خروجیهای نوین براساس نیازهای جامعه.
چگونه به ثبت شرکت دانش بنیان بپردازیم؟
برای تاسیس یک شرکت دانش بنیان باید ابتدا اعضای هیات موسس نسبت به ثبت شرکت خصوصی یا شرکت تعاونی اقدام کنند. برای این کار باید شرکت بهصورت عادی در اداره ثبت شرکتهای سازمان ثبت اسناد و املاک ثبت شود. ثبت شرکت دانش بنیان در مرحلۀ اول هیچ تفاوتی با سایر شرکتها ندارد. بعد از اینکه فرایند تاسیس و ثبت تغییرات شرکت انجام پذیرفت، باید اعضای هیات مدیره نسبت به دانش بنیان نمودن شرکت اقدام کنند تا از مزایای قانونی آن بهرهمند شوند.
برای منظور باید به سامانه مخصوصی مراجعه کنید که برای شرکتهای دانش بنیان به آدرس اینترنتی http://daneshbonyan.ir در نظر گرفته شده است. با ثبت اطلاعات در این سامانه، شاخصها و معیارهای مورد نظر برای شرکتهای دانش بنیان را در اختیار خواهید داشت. اگر صلاحیت لازم برای دانش بنیان شدن را داشته باشید بعد از طی مراحل ارزیابی توسط کارگروههای مختلف به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی میشوید تا طرح یا محصول دانش بنیان را عرضه کنید. همچنین در صورت دریافت مجوزهای دانش بنیان امکان برخورداری از مزایا و تسهیلات قانونی در این زمینه را خواهید داشت.
مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
اگر برای اولین بار وارد سامانه ثبت شرکت دانش بنیان میشوید باید به انتخاب گزینه ثبتنام بپردازید. سپس اطلاعات لازم مانند نام شرکت، شناسه ملی و پست الکترونیک را وارد کنید تا لینک فعالسازی به همراه نام کاربری به ایمیلتان ارسال شود. همچنین باید با مراجعه به سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به آدرس اینترنتی ilenc.ssaa.ir با جستجوی نام شرکت، شناسی ملی را دریافت کرده و در سامانه ثبت شرکت دانش بنیان وارد کنید.
درنهایت با بارگذاری آخرین آگهی تاسیس تغییرات شرکت در روزنامه رسمی، لیست بیمه شرکت و اظهارنامه مالیاتی در کنار طرح توجیهی فرایند ارزیابی شروع میشود.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت دانش بنیان
برای ثبت شرکتهای دانش بنیان باید مدارک مختلفی را آماده و در سامانه بارگذاری کنید:
- رزومه شرکت: براساس این رزومه، فعالیتهای شرکت، دانش دست یافته، محصول طراحی شده و… در اختیار کارگروههای ارزیابی قرار میگیرد. هرچه این رزومه قویتر باشد، شانس دانش بنیان شدن افزایش مییابد؛
- ارائه آخرین اظهارنامه مالیاتی: یکی از مدارک مهم برای ارزیابی شرکتهای دانش بنیان میزان تراکنشهای مالی و گردش پول است. اظهارنامه مالیاتی تا حدود زیادی وضعیت شرکت را نشان میدهد. تاپ ثبت انواع خدمات مالیاتی تهران را برای شرکتهای دانش بنیان ارائه میدهد؛
- آخرین لیست بیمه و حقوق پرداختی: یکی از مهمترین مدارکی که شرکتها برای دریافت مجوز دانش بنیانی باید ارائه دهند، لیست بیمه و حقوق پرداختی است. برای ثبت شرکت دانش بنیان باید حداقل سه کارمند فعال داشته باشید؛
- استعلام گرید شرکت: برخی از شرکتهای دانش بنیان که قصد عقد قرارداد با شرکتهای دولتی و خصوصی را دارند باید رتبهبندی مشخصی را در زمینه فعالیتشان دریافت کنند. گرید شرکت دانش بنیان به خوبی نشاندهنده وضعیت فعالیت و جایگاه علمی و فنی مجموعه است.
شاخصهای ثبت شرکت دانش بنیان
برای ثبت شرکت دانش بنیان باید مجموعهای از شاخصها را بهدست آورید این شاخصها به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم میشوند:
شاخصهای عمومی برای ثبت شرکت دانش بنیان
- حداقل دو سوم اعضای شرکت دانش بنیان باید دارای مدرک کارشناسی باشند؛
- شرکت ۳ سال سابقه فعالیت علمی در یک زمینه مشخص را داشته باشد؛
- اعضای شرکت دارای حداقل یک اختراع ثبت شده داخلی یا بینالمللی مرتبط با حوزه کاری باشند. برای ثبت اختراع باید شرکت دانش بنیان مدارک مرتبط را تهیه کرده و فرایندهای آن را پیگیری کند. یکی از خدمات اصلی شرکت تاپ ثبت، پیگیری اختراع شرکتهای دانش بنیان و انجام امور ثبتی مرتبط با آن است؛
- نیمی از درآمد شرکت در سال مالی گذشته از فروش فناوری یا کالای مرتبط با خدمات دانش بنیان بهدست آمده باشد.
شاخصهای اختصاصی برای ثبت شرکت دانش بنیان
برای تاسیس شرکت دانش بنیان باید کسب و کار مجموعهای از شرایط را داشته باشد:
- به تولید کالاها یا خدمات دانش بنیان بپردازد؛
- فناوری مورد استفاده و دانش فنی، مورد تایید کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان باشد؛
- محصول در حوزههای فناوری و صنعتی مانند حوزههای فناوری زیستی، فناوری نانو، فوتونیک و اپتیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، انرژیهای نو، دارو، الکترونیک، نفت و گاز، حمل و نقل، معدن، کشاورزی، آب و هوا و… باشد.
مشاوره ثبت شرکت دانش بنیان
تاسیس شرکت دانش بنیان از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا موجب میشود تا حقوق موسسین حفظ شده و امکان کپی از محصولات یا خدمات به حداقل برسد. اکثر مشاوران توصیه میکنند که دانشبنیانها در شروع فعالیتشان به ثبت برند تجاری نیز بپردازند تا امکان بازاریابی و فروش بیشتری را داشته باشند. دریافت مشاوره از موسسات با تجربه کمک زیادی به تسهیل فرایند ثبت شرکت دانش بنیان خواهد نمود.
تاپ ثبت با تجربه چندین ساله آمادگی لازم برای ارائه راهنمایی و مشاوره را به متقاضیان تاسیس شرکت دانشبنیان دارد.
سخن پایانی
با ثبت شرکت دانش بنیان علاوهبر حفظ حقوقی مانند مالکیت فکری، امکان دریافت وام تاسیس شرکت دانشبنیان را هم خواهید داشت. اگر ایدهای نوآورانه دارید یا محصولی فناورانه را تولید میکنید با اخذ مجوز دانش بنیانی امکان توسعه سریع کسب و کارتان را فراهم آورید.