با رشد فضای مجازی و فراگیرشدن وبسایتهای اینترنتی، شاهد این هستیم که بسیاری از کسبوکارهای موفق در بستر وب شکل میگیرند. رشد سریع و امکان جذب ترافیک هدفمند از وبسایتها موجب شده تا کسبوکارهای بسیاری از سایتهای اینترنتی استفاده کنند. در حال حاضر وبسایتها بهعنوان یک دارایی غیرملموس در ارزشگذاری شرکتها مورد توجه قرار میگیرند. به همین دلیل باید به ثبت برند وبسایت توجه کافی داشت.
جدول مطالب - دسترسی سریع
منظور از ثبت برند وبسایت چیست؟
بهطور معمول بسیاری از برندها برای راهاندازی وبسایت خبری، شرکتی، فروشگاهی، آموزشی، خدماتی و… یک دامنه ذخیره میکنند. ثبت دامنه اینترنتی اهمیت زیادی دارد، بهگونهای که در کنار ثبت برند تجاری باید به فکر خرید دامنه متناسب با نام کسب و کار باشیم. برای خرید دامنه باید به سراغ وبسایت ایرنیک به آدرس nic.ir برویم. البته برای خرید دامنههای .com، .net و… باید از شرکتهای هاستینگ کمک بگیرید.
اگر چه خرید دامنه گام مهمی برای ثبت برند وبسایت و حفظ آن است، اما همچنان احتمال سواستفاده از برند وجود دارد. زیرا سایر افراد یا شرکتهای دیگر میتوانند دامنه مشابهای را با پسوندهای مختلف را ذخیره کنند. به همین دلیل باید اقدامات مقتضی برای ثبت برند وبسایت را در کنار خرید دامنه انجام دهید تا بعد از رشد برند دیجیتال با مشکلات حقوقی و مدعیان مختلف مواجه نشوید.
چگونه به ثبت برند وبسایت بپردازیم؟
اگر وبسایت را تصمیم دارید بهصورت شخصی راهاندازی کنید، ابتدا به خرید دامنه بپردازید و سپس به سراغ ثبت برند بروید. اما اگر یک شرکت حقوقی هستید برای ثبت برند یک وبسایت، ابتدا به دنبال ثبت تغییرات شرکت باشید، زیرا با راهاندازی وبسایت اینترنتی یا فروشگاه آنلاین، ممکن است نیاز به ایجاد تغییراتی در اساسنامه، موضوع فعالیت و اعضا هیات مدیره داشته باشید.
بعد از انجام این تغییرات به خرید دامنه برند مدنظرتان بپردازید. البته در هنگام خرید دامنه به استعلام ثبت برند نیز بپردازید که برند از قبل رزرو نشده باشد. بهتر است در این مرحله با یک کارشناس ثبت برند و ثبت دامنه مشورت کنید و دامنههایی با پسوندهای مختلف مانند .ir، .com، .net، .edu ، .org و… را ذخیره کنید تا احتمال سواستفادههای احتمالی را در آینده بگیرید. سپس نسبت به ثبت برند براساس دامنه اصلی اقدام کنید که انتخاب کردهاید.
با ثبت برند سایت اینترنتی یا ثبت فروشگاه آنلاین بهلحاظ حقوقی کسی نمیتواند در آینده معارض کسبوکارتان شود و دامنه اینترنتی را از مالکیتتان خارج کند.
باید توجه داشته باشید که اگر وبسایت شما نیاز به اتصال به درگاه بانکی داشته باشد باید اینماد دریافت کنید ( هزینه و راهنما گرفتن اینماد ۱۴۰۲ ) و پرونده مالیاتی تشکیل دهید. اگر اطلاعاتی درباره اظهارنامههای مالیاتی در کسبوکارهای آنلاین ندارید، حتما از خدمات مالیاتی تهران استفاده کنید که توسط شرکتهای معتبری مانند تاپ ثبت عرضه میشوند. کسب اطلاعات کافی در زمینه امور مالیاتی، احتمال بروز مشکل در آینده را کاهش میدهد.
چرا باید به ثبت برند وبسایت بپردازیم؟
برندینگ دیجیتال یکی از موضوعات مهم برای کسبوکارهای پیشگامی است که قصد دارند از خلاقیت و نوآوری استفاده کنند. وببرندینگ موضوعی ارزشمند برای کسبوکارهای آنلاین است که ترافیک ارزشمندی را برای آنان به همراه میآورد. ترافیکی که اگر به درستی مدیریت شود، پولساز خواهد بود.
اما در بسیاری از مواقع عدم توجه به ثبت برند وبسایت مشکلات حقوقی را ایجاد میکند و موجب میشود تا مدعیانی برای سایت اینترنتی یا فروشگاه آنلاین پیدا شود. با ثبت برند وبسایت علاوهبر نداشتن دغدغههای حقوقی، امتیازات دیگری را هم بهدست میآورید:
۱- تمایز از رقبا
با ثبت برند وبسایت از رقبا متمایز خواهید شد، زیرا مشتریانی که به سایت مراجعه میکنند، وقتی گواهینامهها و مجوزهای کسبوکار را مشاهده میکنند؛ اعتماد بیشتری خواهد کرد. از همینرو بسیاری از کسبوکارهای آنلاین به ثبت شرکت، ثبت برند، رتبهبندی شرکت و… میپردازند. در کسبوکارهای خدماتی، مشتریان با استعلام گرید شرکت مطمئن خواهند شد که شرکت مدنظرشان از ظرفیت کافی برای انجام پروژه آنان برخوردار است.
۲- ثبت برند وبسایت راهکاری برای جلوگیری از سودجویی
ثبت برند تجاری در سایتهای آنلاین یا فروشگاههای اینترنتی موجب جلوگیری از سودجویی خواهد شد. شاید در حال حاضر کسبوکار آنلاین بهلحاظ برند زیاد مطرح نباشد؛ اما با رشد وبسایت در آینده، افراد سودجو تلاش خواهند کرد تا به اعتبار برند آسیب بزنند. با ثبت برند سایت امکان جلوگیری از سودجویی و پیگیریهای حقوقی بهوجود خواهد آمد.
۳- ثبت برند ضروری برای برخی از کسب و کارهای آنلاین
دولت برای ارائه مجوز فعالیت به برخی از کسبوکارها، آنها را موظف به ثبت برند میکند. کسبوکارهایی که در زمینه مواد غذایی، آرایشی و… فعالیت میکنند باید برندشان را ثبت کنند.
۴- امکان تقویت هویت بصری برند
ثبت برند وبسایت موجب میشود تا نشان تجاری کسبوکار، مجوزها، گواهینامهها و… ثبت شوند و اعتبار سایت شرکت افزایش یابد. علاوهبر این کسبوکارهایی که برند وبسایتشان را ثبت میکنند، نسبت به تهیه هویت بصری نیز اقدام میکنند. هویت بصری برند کمک زیادی به کسبوکار خواهد کرد تا توسط مشتریان بهدرستی شناخته شود.
۵- معرفی بهتر محصولات فناورانه با کمک برندینگ دیجیتال
کسبوکارهایی که به ثبت اختراع میپردازند و محصولات مبتنی بر فناوریهای سطح بالا را به مشتریان عرضه میکنند باید بر روی بازاریابی آنلاین نیز تمرکز کنند تا امکان عرضه مستقیم کالاها یا خدمات را به مشتریان داشته باشند. ثبت برند وبسایت کمک زیادی به وببرندینگ چنین کسبوکارهایی خواهد کرد.
۶- محافظت از داراییهای معنوی
کسبوکارها در کنار داراییهای مادی که شامل املاک، تجهیزات و سرمایههای انسانی میشود، داراییهای معنوی نظیر فناوری، فرایندهای حل مسئله، راهکارهای سازمانی و…را هم در اختیار دارند. این داراییهای معنوی که حاصل کار فکری هستند، ارزش بسیاری را ایجاد میکنند. وبسایتهای خبری، شرکتی، خدماتی، آموزشی و فروشگاهی نیز بخشی از داراییهای معنوی هستند که با ثبت برند وبسایت امکان حفظ آنها وجود خواهد داشت.
رشد یک وبسایت اینترنتی نیاز به زمان و هزینه بسیاری خواهد داشت. به همین دلیل نباید بهسادگی آن را با ثبت نکردن برند به مخاطره انداخت.
سخن پایانی
ثبت برند وبسایت برای استارتاپها، کسبوکارهای نوپا و اینترنتی و حتی مشاغل سنتی اهمیت دارد. زیرا موجب میشود تا فعالیتهای آنان در فضای مجازی قابلیت پیگیری داشته باشد و حقوق مادی و معنویشان حفظ شود. برای دریافت مشاوره در زمینه امور ثبت انواع شرکت، ثبت برند و ثبت اختراع همین حالا با کارشناسان مجرب تاپ ثبت تماس بگیرید.