تاپ ثبت

صفر تا صد افزایش سرمایه شرکت 1403

صفر تا صد افزایش سرمایه شرکت ۱۴۰۳

صفر تا صد افزایش سرمایه شرکت

افرادی که قصد دارند شرکت جدیدی را تاسیس و آن را ثبت کنند، در شروع کار سرمایه محدودی را انتخاب می‌کنند تا براساس آن سهم هر یک از سهامداران مشخص شود. اما در ادامه فعالیت‌شان برای اصلاح ساختار و صورت‌های مالی به افزایش سرمایه شرکت می‌پردازند. میزان سرمایه هر شرکتی به سرمایه‌گذاران، سهامداران، مشتریان و موسسات مالی و اعتباری، دیدگاهی مناسب از وضعیت شرکت را انتقال می‌دهد.

افزایش سرمایه شرکت چیست؟

افزایش سرمایه فرایندی است که در آن شرکت‌های مختلف، منابع مالی مورد نیازشان را از طریق انتشار سهام جدید تامین می‌کنند. این منابع مالی جدید کمک زیادی به اصلاح ساختارهای مالی شرکت یا گسترش فعالیت‌ها از جمله افزایش ظرفیت تولید، جذب نیروی انسانی، راه‌اندازی طرح‌های توسعه، نوسازی ماشین‌آلات و… به‌کار گرفته می‌شود. افزایش سرمایه شرکت مزایای مختلفی دارد:

  1. با افزایش سرمایه، اعتبار شرکت نیز افزایش می‌یابد؛
  2. افزایش سرمایه باعث کاهش ارز هر سهم می‌شود و سهامداران را ترغیب به خریداری سهام بیشتری می‌کند؛
  3. قدرت رقابت‌پذیری شرکت در بازارهای رقابتی را افزایش می‌دهد.

روش‌های افزایش سرمایه شرکت

برای اضافه شدن سرمایه شرکت امکان استفاده از شیوه‌های مختلفی وجود دارد:

  1. افزایش سرمایه از محل سود انباشته: بخشی از سود سالانه شرکت‌ها در حساب سود انباشته ذخیره می‌شود. با افزایش سرمایه شرکت این پول به حساب شرکت اضافه می‌شود و به ازای آن امکان انتشار سهام جدید فراهم می‌شود؛
  2. افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده: سهامداران می‌توانند برای توسعه کسب و کار و دستیابی سریع‌تر به اهداف، نسبت به افزایش آورده مالی اقدام کنند. آورده سهامداران تبدیل به حق تقدم در خرید سهام خواهد شد؛
  3. افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها: شرکت‌ها در شرایط مختلف دارایی‌های را خریداری می‌کنند. این دارایی که شامل ساختمان، ابزارآلات، انواع خودرو سبک و سنگین، زمین و… می‌شود در ترازنامه شرکت ثبت می‌شوند. افزایش نرخ تورم یا نوسانات ارز باعث می‌شود تا ارزش این دارایی‌ها تغییر کند و منبعی برای افزایش سرمایه شرکت محسوب شوند؛
  4. افزایش سرمایه از محل صرف سهام: سهامداران می‌توانند از حق تقدم خود در خرید سهام کناره‌گیری کنند و آن را در اختیار سهامداران جدید قرار دهند.

باید توجه داشت که در صورت استفاده از روش‌های فوق باید برای ثبت تغییرات شرکت ها و اصلاح اساسنامه اقدام کرد.

 

بهترین روش برای افزایش سرمایه شرکت

 

بهترین روش برای افزایش سرمایه شرکت

هر کدام از شیوه‌های افزایش سرمایه در شرکت‌ها جذابیت‌های خاص خود را دارد و مدیران با توجه به شرایط و نیازهای مالی از این روش‌ها استفاده می‌کنند. به‌عنوان مثال:

  1. افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و صرف سهام، وضعیت بهتری برای شرکت رقم می‌زند. بنابراین بهترین نوع افزایش سرمایه از نگاه شرکت‌ها است؛
  2. افزایش سرمایه به روش سود انباشته از آنجایی که باعث افزایش قیمت سهام می‌شود، بهترین شیوه از نگاه سهامداران است.

باید توجه داشت که افزایش سرمایه بر روی استعلام رتبه بندی شرکت تاثیر مثبتی می‌گذارد. بنابراین بسیاری از کسب و کارها برای دستیابی به پروژه‌های جدید یا افزایش موفقیت در مناقصه‌ها نسبت به افزایش سرمایه اقدام می‌کنند.

شرایط افزایش سرمایه شرکت

شرایط لازم برای افزایش سرمایه به تصمیم مجمع فوق‌العاده بستگی دارد. یکی از شرط‌های مهم برای افزایش سرمایه شرکت تامین سرمایه قبلی و تادیه آن است. هیات مدیره می‌تواند به مدیرعامل اجازه دهد تا در مدت زمان معینی (حداکثر ۵ سال) به مبلغ مشخصی با یکی از شیوه‌های نام برده شده در بالا، سرمایه شرکت را افزایش دهد.

مراحل افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

به همان میزانی که ثبت شرکت یا ثبت برند تجاری برای کسب و کارها اهمیت دارد، افزایش سرمایه نیز مهم است، زیرا باعث می‌شود تا کسب و کار امکان توسعه زیرساخت‌ها و گسترش فعالیتش را داشته باشد. برای افزایش سرمایه شرکت باید:

  1. تادیه مبلغ اسمی سهام جدید؛
  2. پرداخت مبلغ اسمی سهم به نقد توسط سهامداران؛
  3. تبدیل مطالبات نقدی حال شده اشخاص به سهام جدید؛
  4. تقسیم سود تقسیم نشده یا اندوخته به‌عنوان سرمایه شرکت؛
  5. تبدیل اوراق قرضه به سهام.

 

مدارک مورد نیاز برای افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

 

مدارک مورد نیاز برای افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

برای افزایش سرمایه شرکت باید ابتدا موضوع در مجمع عمومی مطرح و درباره آن تصمیم‌گیری شود. سپس موضوع از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار به اطلاع کلیه صاحبان سهام برسد. اظهارنامه افزایش سرمایه باید در ۴ نسخه و صورتجلسات آن در ۳ نسخه تنظیم شده و به امضا کلیه اعضا هیات مدیره برسد. برای افزایش سرمایه در شرکت‌های سهامی خاص باید مدارک زیر تهیه شود:

  1. مدارک هویتی شرکت شامل اساسنامه، اظهارنامه افزایش سرمایه و…؛
  2. ارائه لیست کامل سهامداران و میزان سهام هر یک؛
  3. ارائه مدارک هویتی سهامداران؛
  4. مدارک مرتبط با افزایش سرمایه مانند میزان مطالبات سهامداران؛ فیش‌های واریزی، بررسی کارشناس دادگستری؛
  5. ریزمطالبات سهامداران یا اشخاص حقیقی و حقوقی؛
  6. اسناد مربوط به پرداخت سرمایه تعهدی شرکت به‌صورت کامل؛
  7. آگهی دعوت روزنامه کثیرالانتشار؛
  8. نامه تامین نماینده برای اشخاص حقوقی.

باید توجه داشت که شرکت‌ها برای افزایش سرمایه باید مفاصا حساب از اداره دارایی نیز دریافت کنند و بدهی‌های مالیاتی را پرداخت کنند. یک شرکت خدمات مالیاتی کمک زیادی به کسب و کار در این زمینه خواهد کرد.

مزایا و معایب افزایش سرمایه شرکت سهامی

مزایای افزایش سرمایه عبارت‌اند از:

  1. امکان خروج شرکت‌های زیان‌ده از ماده ۱۴۱ قانون تجارت؛
  2. به روز شدن دارایی‌های شرکت و اصلاح صورت‌های مالی؛
  3. واقعی‌تر شدن نسبت‌های مالی شرکت؛
  4. بهبود نسبت بدهی به دارایی شرکت؛
  5. عدم نیاز به پرداخت وجه برای در اختیار گرفتن سهام جدید توسط سهامدار؛
  6. کاهش قیمت سهام و جذابیت بیشتر برای معامله‌گران.

معایب افزایش سرمایه عبارت‌اند از:

  1. عدم ورود نقدینگی جدید به شرکت؛
  2. افت میزان سوددهی در دوره بعد؛
  3. امکان ایجاد زیان انباشته در درازمدت.

مالیات افزایش سرمایه شرکت سهامی خاص

نرخ مالیات برای افزایش سرمایه شرکت‌ها طبق قانون مالیاتی کشور معادل ۰.۵ در هزار است. برای محاسبه مالیات، میزان سرمایه افزوده شده را در این نرخ ضرب می‌کنیم.

سخن پایانی

برای افزایش سرمایه شرکت از مشاوران حرفه‌ای کمک بگیرید. تاپ ثبت با تجربۀ چندین ساله در زمینه ثبت انواع شرکت، ثبت برند، پیگیری مراحل اختراع در ایران، انجام امور مالیاتی، افزایش گرید شرکت و… آمادگی کامل برای ارائه راهنمایی به سهامداران و مدیران شرکت‌ها را دارد.

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مشاوره رایگان در واتساپ بگیرید.

دیگر اخبار و مقالات