تاپ ثبت

اخذ کد اقتصادی در ایران

اخذ کد اقتصادی

اخذ کد اقتصادی برای افراد حقیقی و حقوقی که در حال انجام فعالیت‌های تجاری هستند به‌‌عنوان یکی از اقدامات مهم و ضروری در نظر گرفته می‌شود که باید از طریق مراحل قانونی انجام شود. در واقع این شناسه به افراد این امکان را می‌دهد تا بتوانند فعالیت‌هایی مانند مسائل مالیاتی، صدور فاکتورهای رسمی و انجام مراودات تجاری را به شکل قانونی انجام دهند. با در نظر گرفتن اهمیت بسیار بالای این فرایند در کشور ما، بهتر است برای آشنایی بیشتر با انجام مراحل مختلف جهت دریافت کد اقتصادی تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.

اخذ کد اقتصادی در تهران

منظور از کد اقتصادی چیست؟

از سال ۹۸ در ایران قانونی ارائه شد و براساس آن، هر فرد حقیقی یا حقوقی که قصد داشته باشد فعالیت تجاری خود را به‌صورت مستقل آغاز کند، باید با مراجعه به اداره دارایی شهر یا استان مربوط نسبت به اخذ کد اقتصادی اقدام کند.

در نظر داشته باشید که این شناسه ۱۲ رقمی نشان‌دهنده پرونده مالیاتی کسب‌وکارها است و در زمان اجرای هر نوع فعالیت تجاری باید این کد را در اسناد مربوط ثبت کرد.

اخذ کد اقتصادی در چه مواردی ضروری است؟

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید فرد نسبت به انجام این کار اقدام کند مربوط به ثبت یک شرکت خواهد بود، بعد از اینکه مراحل لازم برای این منظور انجام شود امکان دریافت کارت بازرگانی در اختیار صاحبان کسب‌وکارها قرار می‌گیرد.

باید این را در نظر داشته باشید که ثبت شرکت براساس قوانین و مقررات خاصی انجام می‌شود که در این بین  مطابق با قانون تجارت هر شرکتی تا ۲ ماه بعد از انجام مراحل ثبت باید نسبت به دریافت کد اقتصادی نیز اقدام کند.

به‌طور کلی تمامی مشاغلی که در رابطه با تولید، مونتاژ، ارائه کالا و خدمات مشغول به فعالیت هستند از جمله مواردی به‌شمار می‌روند که باید دریافت کد اقتصادی را براساس قانون انجام دهند.

بر همین اساس به‌منظور ثبت برند نیز ملزم به اجرای قانون دریافت کد اقتصادی هستید و از سوی دیگر تمامی کسانی که شعبه‌های کاری مختلف همراه با پروانه کسب‌وکار در اختیار دارند نیز واجد شرایط لازم برای اخذ شناسه اقتصادی هستند.

کداقتصادی
برای اخذ کد اقتصادی، افراد و شرکت‌های حقوقی باید مراحل مشخصی را طی کنند که توسط INTA تعیین شده است. در زیر مراحل اصلی دریافت این شناسه حیاتی آورده شده است:

۱. چرا اخذ کد اقتصادی اهمیت دارد؟

باید این را در نظر داشته باشید که در واقع دستیابی به این کد به دلایل مختلفی حائز اهمیت است که برخی از مهم‌ترین موارد به شرح زیر هستند.

۲. اعتباربخشی به شرکت‌ها با کمک کد اقتصادی

اگر شرکت شما در زمینه فرایندهای تجاری فعالیت می‌کند، برای اینکه بتوانید قراردادهای سودآوری را برای خود فراهم کنید، در اختیار داشتن این کد الزامی به‌نظر می‌رسد.

در واقع طرف‌های معامله برای اینکه مطابق با چهارچوب اصولی، قراردادها را پیگیری کنند از شما درخواست می‌کنند تا کد اقتصادی خود را به آنها ارائه دهید.

۳.امکان شرکت در مزایده‌ها و مناقصه‌ها با اخذ کد اقتصادی

به‌طور معمول در طول سال مناقصه‌ها و مزایده‌های زیادی در رابطه با زمینه‌های شغلی مختلف برگزار می‌شود که دریافت کد اقتصادی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازها برای حضور در این فعالیت‌ها است.

بر همین اساس اشخاص حقیقی و حقوقی که می‌خواهند در مناقصه یا مزایده کاری شرکت کنند تا از این طریق به کسب سود بپردازند، ملزم به دریافت شناسه اقتصادی هستند.

۴.انجام صادرات و واردات با دریافت کد اقتصادی

پیش از هرگونه اقدامی در راستای واردات و صادرات، صاحبان مشاغل باید کارت بازرگانی در اختیار داشته باشند که یکی از مراحل دستیابی به این مجوز، دریافت کد اقتصادی است.

به این نکته نیز دقت داشته باشید که در اختیار داشتن شناسه اقتصادی به معنی این است که شرکت شما به رسمیت شناخته می‌شود و از طرفی اگر قصد داشته باشید تا فعالیت‌های تجاری خود را در سطح بین‌المللی گسترش دهید، می‌توانید برای ثبت بین المللی نیز اقدام کنید

۵.اخذ کد اقتصادی برای جلوگیری از بروز مشکلات مالیاتی

فرایندهای مالیاتی و اظهارنامه‌هایی که کسب‌وکارها به‌صورت دوره‌ای در اختیار اداره مربوط قرار می‌دهند یکی از مهم‌ترین فعالیت‌ها در زمینه امور تجاری محسوب می‌شود.

از همین رو افراد باید در موعد مقرر نسبت به ارائه اظهارنامه‌های مالیاتی خود اقدام کنند، در غیر این‌صورت مشمول پرداخت جریمه می‌شوند که در واقع بدون در اختیا ر داشتن شناسه اقتصادی، مشکلاتی برای آنها ایجاد خواهد شد.

با دریافت یک شناسه ۱۲ رقمی شما می‌توانید خدمات مالیاتی خود را براساس برنامه صحیح انجام دهید و این امکان را به شما می‌دهد تا امور مالیاتی را قبل از اینکه جریمه شوید، به پایان برسانید.

۶.مشخصات درج‌شده روی کارت اقتصادی افراد حقیقی و حقوقی

در زمان دریافت کد اقتصادی یک کارت در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار می‌گیرد که اطلاعات خاصی بر روی آن درج می‌شود و برای هر گروه کمی متفاوت خواهد بود.

در همین راستا اطلاعات درج‌شده بر روی کارت اشخاص حقیقی شامل عکس ۲×۳، شناسه اقتصادی، نام و نام خانوادگی، کد حوزه مالیاتی و آدرس محل فعالیت‌های تجاری شخص حقیقی است.

از سوی دیگر کارت‌های حقوقی نیازی به درج عکس ندارند اما نوع شخص حقوقی ذکر می‌شود و در ضمن از روش لیزی برای صدور این کارت‌ها استفاده می‌کنند.

مراحل مورد نیاز برای دریافت شناسه اقتصادی

در زمانی که برای دریافت شناسه اقتصادی خود اقدام می‌کنید نیازمند طی‌کردن مراحل مختلفی هستید که مهم‌ترین موارد عبارت‌اند از:

  1. تکمیل و ارائه مدارک لازم
  2. تکمیل فرم درخواست برای اخذ شناسه اقتصادی و بارگذاری در وب‌سایت مربوط
  3. بررسی مدارک توسط کارشناس
  4. بعد از گذشت ۱ تا ۲ هفته و با تایید پرونده، بازرس برای بازدید از محل فعالیت حاضر می‌شود.
  5. با تایید بازرس، امکان دریافت کد اقتصادی فراهم می‌شود.

نکاتی که باید برای اخذ کد اقتصادی در نظر گرفت

برای اینکه بتوانید مراحل قانونی را به‌طور دقیق و بدون هیچ مشکلی طی کنید، بهتر است نکاتی را در این رابطه در نظر بگیرید که علاوه‌بر در اختیار داشتن اطلاعاتی درباره افراد مکلف باید موارد زیر را نیز رعایت کرد:

Asset 4

مزایا کد اقتصادی

۱.مجوز فعالیت تجاری

افراد باید با توجه به نوع فعالیت خود، از سوی وزارت مربوط سند فعالیت تجاری یا پروانه کسب را دریافت کنند.

۲.مکان مورد نظر برای فعالیت تجاری

بعد از دریافت مجوز، لازم است تا یک واحد تجاری که از سوی مراجع قانونی مورد پذیرش واقع می‌شود را به‌عنوان محل فعالیت خود انتخاب کنید.

۳.ارائه رسید بانکی

واریز مبلغ مورد نیاز به حساب خزانه نیز یکی دیگر از نکات مهم برای اخذ کد اقتصادی است.

جمع‌ بندی

اخذ کد اقتصادی یکی از مواردی است که افراد برای انجام فعالیت‌های تجاری خود و ثبت هر نوع شرکتی در راستای تولید و توزیع کالا یا خدمات، باید نسبت به طی‌کردن مراحل آن اقدام کنند. دریافت این کند به اشخاص حقیقی و حقوقی امکان شرکت در مناقصه‌ها و انجام امور مالیاتی را می‌دهد.

همچنین برای ثبت برند میتوانید صفحه مربوطه را بخوانید.برای اطلاعات بیشتر میتوانید مشاوره رایگان در واتساپ بگیرید.

سوالات متداول درباره اخذ کد اقتصادی