ثبت تغییرات شرکت
با توجه به اینکه ثبت تغییرات شرکت نیز مانند بسیاری از فرآیندها ازجمله ثبت شرکت اهمیت بسیار زیادی دارد، باید از مراحل و مدارک مورد نیاز برای این کار اطلاعات لازم را بهدست بیاورید.تغییرات شرکت موارد مختلفی را دربر میگیرد که از آنها میتوان به کاهش یا افزایش سرمایه نیز اشاره کرد. زمانی که شما بهعنوان مدیرعامل یک شرکت شروع به فعالیت کنید در کنار انجام تمام وظایف ضرروی، باید در اولین زمان بهفکر ثبت تغییرات شکل گرفته نیز باشید.از آنجایی که ثبت برخی تغییرات ضروری است باید آنها را بشناسید تا در طول فعالیت خود با هیچگونه مشکلی مواجه نشوید. در ادامه این موارد و تمام اطلاعات لازم را برای شما شرح خواهیم داد پس تا انتهای متن با ما همراه باشید.
چرا ثبت تغییر شرکتها مهم است؟
ثبت هر گونه تغییری در شرکت نیاز به اطلاعرسانی دارد برای مثال؛ زمانی که شما نام شرکت خود را تغییر میدهید ضروی است که اطلاعیهای در این خصوص برای نهادها و عموم مردم صادر شود.
بهطور کلی ثبت تغییرات شرکت از بروز مشکلات مختلف در آینده جلوگیری میکند. همچنین افراد میتوانند نسبت به واقعی بودن اطلاعات و اصل بودن مدارک اطمینان لازم را داشته باشند.
ثبت چه کسبوکار یا تغییراتی در این ضروری است؟
چه کسبوکارها و تغییراتی وجود دارد که ثبت آنها میتواند برای کارفرما به امری ضروری تبدیل شود؟ شرکتها را میتوان یکی از مهمترین این موارد دانست. البته این مورد تنها گزینه نیست و توجه به اهمیت ثبت سایر موارد میخواهیم در ادامه به شرح آنها بپردازیم.
ثبت برند و تغییرات آن
ثبت برند در ایران ازجمله کارهای ضروری بهحساب میآید که دست افراد سودجو را از برندی که برای رشد آن زحمت کشیدهاید کوتاه میکند. همچنین درصورت تصمیمگیری برای تغییر آن لازم است اظهارنامهای به اداره مالکیت معنوی ارسال کنید.
ثبت تعاونی و تغییرات آن
تعاونیها شرکتهایی هستند که هدفشان کمک به وضعیت اقتصادی جامعه یا بهبود معیشت اقشار کمدرآمد است. ثبت تعاونی معمولا با هدف کسب سود و درآمد بالا انجام نمیشود.
ثبت تغییرات شرکت تعاونی اهمیت زیادی دارد اما مواردی مانند استخدام نیروهای جدید، تغییر ساعت کاری یا تاسیس شعبه جدید خیلی در روند اصلی تفاوتی ایجاد نمیکند. در مقابل ثبت تغییر نام تعاونی، تغییر مکان، تغییر کاربری یا اعضای هیئت مدیره ضروری است.
ثبت شرکت و تغییرات آن
ثبت شرکت در ایران از دیگر کارهای ضروی بهشمار میآید که هر مدیرعامل جهت داشتن فعالیت قانونی باید برای انجام آن اقدام کند. در کنار این مورد ثبت تغییرات نیز اهمیت بسیاری دارد که آن را بهطور کامل بررسی میکنیم.
رایجترین ثبت تغییرات شرکت
هر متقاضی پس از ثبت شرکت خود مجاز است تغییراتی روی آن اعمال کند. ثبت این تغییرات در بسیاری از موارد ضروری است تا از ایجاد مشکلات مختلف تا حد زیادی جلوگیری شود. این موارد به شرح زیر هستند:
- تغییر در اساسنامه شامل نام، آدرس، موضوع فعالیت یا بندی از اساسنامه شرکت (مجمع عمومی برای این موارد تصمیم میگیرد)
- مواردی مانند آمدن شریک جدید به مجموعه یا تغییر در میزان سهام تحت نظر مجمع عمومی
- تغییر سمت یا تغییر مدیران بخشهای مختلف تحت نظر هیئت مدیره
- انحلال شرکت که میتواند در اثر پایانیافتن اعتبار آن باشد
- تمدید اعتبار شرکت
سامانه ثبت تغییرات شرکتها تمام اطلاعات در رابطه با مجموعههای مختلف را بررسی میکند و پس از ثبت تغییرات لازم، هیئت مدیره باید آنها را به اطلاع عموم مردم برساند تا افراد با آگاهی از فعالیت قانونی شرکتها، اعتبار مدیران بخشهای مختلف یا میزان سرمایه شرکت برای همکاری با مجموعه یا مواردی از این قبیل تصمیم بگیرند.
مراحل ثبت تغییرات شرکت
برای ثبت تغییرات در شرکت سهامی خاص ابتدا باید مجمع عمومی فوقالعاده تشکیل شود. تنظیم صورتجلسه با امضای هیئت رئیسه نیز ضروری است. البته برخی تغییرات جزئی زیر نظر هئیت مدیره نیز قابل انجام است. این موارد در اساسنامه شرکت ذکر میشوند.
بهطور کلی باید گفت افراد میتوانند از طریق سامانه ثبت صورتجلسه تغییرات شرکتها اقدام کنند. پس از وارد شدن به این وبسایت لازم است شناسه ملی شرکت را وارد کرده تا سایر مراحل برای ثبت تغییرات انجامشده در دسترس قرار گیرد.
در این صورتجلسه تمام اطلاعات لازم از قبیل ساعت شروع جلسه، اعضای شرکتکننده، تصمیمات و تغییراتی که باید اعمال شود درج خواهد شد. تمام این اطلاعات باید در سامانه اینترنتی نیز ثبت شوند.
در انتها نیز یک نماینده قانونی با استفاده از کد پیگیری ثبت صورتجلسه تغییرات شرکت و دیگر مدارک باید به اداره ثبت شرکت مراجعه کند تا ثبت نهایی اطلاعات بههمراه درج امضا انجام شود.
مدارک لازم برای ثبت تغییرات شرکت
تغییر در شرکت میتواند بهصورت نقلوانتقالی یا در رابطه با اساسنامه باشد. به همین دلیل نیز مدارکی که باید در هر نوع تغییر ارائه شود با یکدیگر تفاوت دارند.
اگر تغییرات شکلگرفته در حوزه اساسنامه باشد باید مدارک زیر را ارائه داد:
- کارت ملی مدیران و اعضای رسمی شرکت
- کارت ملی نماینده قانونی
- ارائه مدارک مالکیت و مکان شرکت
- روزنامه رسمی برای انتشار تغییرات
- لیست شرکا و میزان سهام آنها
- کپی اساسنامه شرکت
- درصورت انحلال شرکت حضور مدیر و تمام شرکا
گاهی نیز تغییر در داراییها و منابع شرکت انجام میشود. به این صورت که تمام یا بخشی از آنها به شخص یا شرکت دیگری انتقال داده خواهد شد. در این خصوص برای ثبت تغییرات مراحل و مدارک دیگری نیاز است.
ضرورت آگهی تغییرات شرکت
یکی از ضروریترین کارهایی که صاحبان یک کسبوکار در کنار ثبت تغییرات باید انجام دهند اهمیت دادن به آگهی ثبت این تغییرات است. بهطور کلی باید گفت اطلاعرسانی به عموم و نهادها از اصلیترین دلایل و ضرورت درج آگهی بهشمار میآید.
ثبت تغییرات شرکت چقدر زمان لازم دارد؟
این فرآیند میتواند تا حدودی زمانبر باشد. به همین دلیل نیز باید با پیگیری مرتب زمان آن را تا حد امکان کوتاه کنید. همچنین بهترین راهکار برای کم کردن این بازه ارسال مدارک در اولین فرصت بعد از ثبت درخواست در سامانه از طریق پست است.
تغییر در سرمایه و سهام
تغییر در سرمایه و سهام شرکت ممکن است به دلیل نیاز به تأمین منابع مالی جدید یا تغییرات در ترکیب سهامداران انجام شود. این تغییر نیازمند ثبت تغییرات مربوط به سهام و سرمایه شرکت میباشد.
جمع بندی
اگر صاحب شرکتی هستید و بههر دلیلی باید در بخشهای مختلف آن تغییر ایجاد شود برای ثبت تغییرات شرکت نیز اقدام کنید. مواردی مانند تعویض نام، تغییر کاربری شرکت، مکان شرکت، میزان سرمایه، اضافهشدن سرمایهگذار جدید، تغییر در سمت مدیران تمدید یا انحلال شرکت نیاز به ثبت دارند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید مشاوره رایگان در واتساپ بگیرید.